Close
Inapoi la postari

Cine foloseste sere si solarii?

Cine foloseste sere si solarii?

Cu siguranta, toata lumea a vazut cel putin odata in viata sere si solarii, mai ales cei care locuiesc in mediul rural. Unele persoane cunosc mai multe detalii despre solarii si sere, in timp ce alte persoane si-ar dori sa afle cat mai multe informatii despre acestea.

Acest articol va aduce la cunostinta care sunt cateva dintre cele mai importante avantaje ale cultivarii plantelor in serele si solariile agricultorilor.

Avantaje sere si solarii

Exista mai multe avantaje care sunt asociate cu sere si solarii, pe care trebuie sa le cunoastem cu totii. In primul rand, atunci cand discutam despre culturile organice, calitatea acestora este mai buna dat fiind faptul ca sunt crescute in sere si solarii.

Un alt avantaj semnificativ pe care il ofera serele si solariile il reprezinta faptul ca protejeaza culturile. Acestea sunt protejate in primul rand impotriva temperaturilor foarte scazute, care ar putea fi extrem de daunatoare pentru toate culturile.

Serele si solariile protejeaza de asemenea culturile si impotriva altor factori daunatori. Doar ganditi-va cate culturi au fost distruse de conditiile meteo nefavorabile. De la inghet pana la grindina, aceste conditii meteo au afectat in mod negativ plantele.

Nu exista nici posibilitatea ca insectele sau chiar si pasarile si animalele de curte sa aiba acces la culturile din sere si solarii. Asadar, exista suficient de multe avantaje pe care serele si solariile le au de oferit.

Constructia serelor si a solariilor

Exista asadar multe avantaje pe care aceste sere si solarii le au, avantaje pe care agricultorii le cunosc deja. Din acest motiv, isi doresc sa aiba sere si solarii pentru culturile lor din curte, sau chiar si de pe camp.

Construirea unei sere sau a solariilor nu reprezinta o sarcina greu de indeplinit. Cei care dores sa aiba o sera sau un solar, trebuie sa stabileasca mai intai de toate dimensiunea potrivita pentru sera sau solar. Multi agricultori opteaza pentru sere cu suprafata de aproximativ 20 de metri patrati, avand masurile de 4.5 x 4.5 metri.

Pentru construirea serei au nevoie de stalpii serei, care pot fi din lemn sau din fier, si de folie pentru sere si solarii. In ceea ce priveste amplasamentul serei si a solariilor, trebuie aleasa cea mai insorita zona din gradina. De obicei se opteaza pentru zona de sud.

Este important de mentionat acest lucru dat fiind faptul ca plantele au nevoie pe parcursul zilei de cateva ore de soare. Cel mai mult bine le face plantelor soarele diminetii, deci este firesc ca sera sau solarul sa fie aplasat in zona de sud a gradinii.

Comentarii
Scrie un comentariu Inchide formularul